Magia cypryjskiej kuchni

Ser halloumi produkowany jest tylko na Cyprze z mieszanki mleka owczego, koziego i krowiego.
Ser halloumi produkowany jest tylko na Cyprze z mieszanki mleka owczego, koziego i krowiego.Picsel123RF/PICSEL

Między przekąską a zakąską – cypryjskie Meze

Jajko z bakłażanem i szpinakiem to tradycyjna cypryjska przystawka
Jajko z bakłażanem i szpinakiem to tradycyjna cypryjska przystawkainteriaINTERIA.PL
Z podanych przekąsek każdy może wybrać, to co lubi najbardziej
Z podanych przekąsek każdy może wybrać, to co lubi najbardziej interiaINTERIA.PL

Na koniec, coś słodkiego

Cypryjska kawa jest bardzo mocna i wyjątkowo słodka
Cypryjska kawa jest bardzo mocna i wyjątkowo słodkainteriaINTERIA.PL

Meze winem płynące

Commandaria fermentuje naturalnie w drewnianych beczkach
Commandaria fermentuje naturalnie w drewnianych beczkachPicsel123RF/PICSEL

Nie idź na łatwiznę

Na Cyprze aż roi się od przytulnych knajpek
Na Cyprze aż roi się od przytulnych knajpekinteriaINTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?