Pasztet z grzybami i imbirem

Chleb z pasztetem
Chleb z pasztetem123RF/PICSEL

Składniki

  • po 100 g surowego boczku bez skóry,
  • 2 cebule
  • po 200 g wieprzowiny, cielęciny i wołowiny
  • 100 g sparzonej wątróbki cielęcej
  • 100 g suszonych prawdziwków, ugotowanych i pokrojonych
  • 2 kajzerki
  • 2 jajka
  • 100 g słoniny wieprzowej w plastrach
  • 3 łyżki bułki tartej
  • przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy,
  • ziele angielskie, majeranek
  • mielony imbir i gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania

Przepis na pasztet warzywnyInteria KulinariaInteria Kulinaria
Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?