Reklama

Reklama

Pulpety na patyku

Każdy z nas czasem lubi zjeść wielki kotlet, a czasem coś mniejszego. Spróbuj wykorzystać tę propozycje i zaskocz rodzinę pysznym obiadem.

Czas przyrządzenia: około godziny
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • Kotlety:
  • 50 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • cebula
  • czerstwa bułka
  • szklanka mleka
  • jajko
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • Sałatka:
  • cebula
  • pomidor
  • papryka
  • ogórek
  • natka pietruszki
  • 4 łyżki oliwy czosnkowej
  • Sos: 2 łyżki majonezu
  • łyżka śmietany
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Patyczki do szaszłyków mocz w zimnej wodzie przez 30 minut. Cebulę pokrój w drobną kostkę,zeszklij na oleju. Bułkę namocz w mleku. Wymieszaj mięso, jajko,odciśniętą bułkę, cebulę. Przypraw solą i pieprzem.

2. Formuj podłużne kotlety, nabijaj na patyczki, smaż na rozgrzanym oleju.

3. Warzywa pokrój, wymieszaj,odlej wodę, którą puściły. Wymieszaj z natką pietruszki i oliwą. Połącz jogurt, majonez, śmietankę,przeciśnięty czosnek, sól i pieprz., wymieszaj. Kotlety podawaj na sałatce, polej sosem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje