Pulpety na patyku

Każdy z nas czasem lubi zjeść wielki kotlet, a czasem coś mniejszego. Spróbuj wykorzystać tę propozycje i zaskocz rodzinę pysznym obiadem.

Propozycja podania
Propozycja podania123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Patyczki do szaszłyków mocz w zimnej wodzie przez 30 minut. Cebulę pokrój w drobną kostkę,zeszklij na oleju. Bułkę namocz w mleku. Wymieszaj mięso, jajko,odciśniętą bułkę, cebulę. Przypraw solą i pieprzem.

2. Formuj podłużne kotlety, nabijaj na patyczki, smaż na rozgrzanym oleju.

3. Warzywa pokrój, wymieszaj,odlej wodę, którą puściły. Wymieszaj z natką pietruszki i oliwą. Połącz jogurt, majonez, śmietankę,przeciśnięty czosnek, sól i pieprz., wymieszaj. Kotlety podawaj na sałatce, polej sosem.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas