Reklama

Reklama

Risotto z rybą

Takie danie możesz podać dziecku po 2. roku życia. Smakuje naprawdę doskonale, jest zdrowe i dietetyczne.

Składniki:


  • 100 g filetów rybnych
  • 50 g ryżu
  • 50 g włoszczyzny
  • 1 pomidor
  • 2 łyżki zielonego groszku
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • cytryna
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oliwy

Reklama


Przygotowanie:

1. Ryż ugotuj na miękko. 2. Warzywa umyj, obierz, ponownie opłucz i zetrzyj na tarce. Z pomidora zdejmij skórkę. Włoszczyznę, pomidora i zielony groszek gotuj w ok. 200 ml wody z oliwą przez ok. 15 minut. 3. Opłukane filety z ryby rozdrobnij i skrop sokiem z cytryny.

Następnie włóż je do wywaru jarzynowego i gotuj do miękkości. 4. Do ryby i warzyw dodaj ryż oraz natkę pietruszki i wymieszaj. 5. Zapiekaj risotto w w piekarniku w 200°C przez 30 minut. Na koniec posyp danie tartym serem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje