Reklama

Reklama

Roladki z serem pleśniowym

Zrobisz je w 30 minut!

Składniki:

  • cukinia
  • 15 dag sera pleśniowego lub miękkiego żółtego
  • bazylia
  • 2 łyżki orzeszków ziemnych niesolonych
  • 2 łyżki oleju
  • sól pieprz

Przygotowanie:

1. Cukinię umyj, krój obieraczką długie i dość cienkie plastry. Przypraw solą i pieprzem, odstaw na 5 minut. Osusz ręcznikiem papierowym. Rozsmaruj olej na patelni grillowej, smaż paski cukinii kilka minut.

Reklama

2. Na plastrach cukinii układaj kawałki sera, zwiń w ruloniki, zepnij wykałaczkami. Ułóż roladki na blasze, posyp orzeszkami, zapiekaj 15 minut w temp. 180°C. Udekoruj listkami bazylii.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje