Szaszłyki wieprzowe
Na selerze naciowym.

- 400 g kotletów wieprzowych,
- 4 łyżki sosu Teriyaki,
- 300 g nieco większych pomidorów koktajlowych,
- 200 g selera naciowego
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski szerokie na 4 cm i długie na 10 cm. Skropić sosem Teriyaki i zostawić na około 15 minut. Umyć pomidory i selera. Kilka liści selera grubo posiekać. Selera skrócić do około 18 cm i porozcinać wzdłuż. Mięso forować w fale, i nadziewać na łodygi na przemian z pomidorami. Opiekać na rozgrzanym grillu obracając przez około 5 minut. Podawać przybrane selerem. Czas przygotowania 45 minut
Jedna porcja zawiera 250 kJ/60 kcal
Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!