ArtykułyKryzys kulinarny we Francji. Zabraknie foie gras?Francja mierzy się obecnie ze sporym kryzysem kulinarnym, wywołanym epidemią ptasiej grypy. Według francuskich kucharzy, jego skutki mogą być fatalne, bo w kraju może zabraknąć kontrowersyjnego, ale uwielbianego przez Francuzów i turystów przysmaku, jakim jest foie gras. Foie gras, ptasia grypa, prawa zwierząt, kuchnia francuskaFoie gras to luksusowy, acz nieetyczny przysmak. Oto dlaczegoFoie gras to synonim luksusowej kuchni, a jednocześnie jeden z najbardziej kontrowersyjnych przysmaków, jakie istnieją. Dlaczego jego jedzenie jest uznawane za nieetyczne i zakazane w kilkunastu krajach?Foie gras, Jan Lubomirski-LanckorońskiPozostałe tagiABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0-9
Kryzys kulinarny we Francji. Zabraknie foie gras?Francja mierzy się obecnie ze sporym kryzysem kulinarnym, wywołanym epidemią ptasiej grypy. Według francuskich kucharzy, jego skutki mogą być fatalne, bo w kraju może zabraknąć kontrowersyjnego, ale uwielbianego przez Francuzów i turystów przysmaku, jakim jest foie gras.
Foie gras to luksusowy, acz nieetyczny przysmak. Oto dlaczegoFoie gras to synonim luksusowej kuchni, a jednocześnie jeden z najbardziej kontrowersyjnych przysmaków, jakie istnieją. Dlaczego jego jedzenie jest uznawane za nieetyczne i zakazane w kilkunastu krajach?