ArtykułyWideoEwa Wachowicz zachwala niedoceniane mięso. "Prawie nie zawiera cholesterolu"Jest smaczny, pożywny, zdrowy i lekkostrawny, a mimo to rzadko ląduje na naszych talerzach, ustępując miejsca kurczakowi, wieprzowinie czy wołowinie. Dlaczego warto dodać do swojego menu mięso z królika, o którym właśnie mowa?białko, króliki, Ewa Wachowicz, mięso z królikaKrólicze mięso: Co zawiera i dlaczego jest sprzymierzeńcem serca?Królicze mięso – jeszcze nie tak dawno określane mianem „pokarmu dla ubogich” – szybko zjednuje sobie podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy i jest uwzględniane w menu wykwintnych światowych restauracji. Ujmuje delikatnością, soczystością i całym bogactwem składników odżywczych, spośród których na czoło wybija się łatwo przyswajalne przez organizm białko, ale i cała gama niezbędnych organizmowi witamin czy minerałów. Niestety, w Polsce wciąż przegrywa ze znacznie mniej wysublimowanym smakowo drobiem czy wieprzowiną; mimo że chroni serce przed najgroźniejszymi chorobami. Jakimi walorami odżywczymi odznacza się królicze mięso? Dlaczego pod wieloma względami bije na głowę drób, wieprzowinę czy cielęcinę? Z jakich powodów powinno być obecne w diecie dzieci, alergików i osób zmagających się z chorobami serca? Podpowiadamy. królik, mięso z królikaMięso z królika w menu maluchaCzy roczny smyk uczulony na białko mleka może jeść mięso z królika?mięso z królikaDieta bezglutenowa: Królik w sosie koperkowymkrólik, dieta bezglutenowa, koperek, mięso z królika"Ewa gotuje": Królik w śmietanieEwa Wachowicz w swoim programie 'Ewa Gotuje' pokazuje jak przyrządzić tradycyjnego polskiego królika duszonego w śmietanie. Delikatne mięso wzbogacone marchewką, aromatycznymi przyprawami oraz koperkiem, sprawia, że potrawa jest wyjątkowo smaczna i efektowna. Doskonały wybór na uroczysty posiłek.królik, Ewa Wachowicz, Ewa gotuje, mięso z królikaPozostałe tagiABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0-9
Ewa Wachowicz zachwala niedoceniane mięso. "Prawie nie zawiera cholesterolu"Jest smaczny, pożywny, zdrowy i lekkostrawny, a mimo to rzadko ląduje na naszych talerzach, ustępując miejsca kurczakowi, wieprzowinie czy wołowinie. Dlaczego warto dodać do swojego menu mięso z królika, o którym właśnie mowa?
Królicze mięso: Co zawiera i dlaczego jest sprzymierzeńcem serca?Królicze mięso – jeszcze nie tak dawno określane mianem „pokarmu dla ubogich” – szybko zjednuje sobie podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy i jest uwzględniane w menu wykwintnych światowych restauracji. Ujmuje delikatnością, soczystością i całym bogactwem składników odżywczych, spośród których na czoło wybija się łatwo przyswajalne przez organizm białko, ale i cała gama niezbędnych organizmowi witamin czy minerałów. Niestety, w Polsce wciąż przegrywa ze znacznie mniej wysublimowanym smakowo drobiem czy wieprzowiną; mimo że chroni serce przed najgroźniejszymi chorobami. Jakimi walorami odżywczymi odznacza się królicze mięso? Dlaczego pod wieloma względami bije na głowę drób, wieprzowinę czy cielęcinę? Z jakich powodów powinno być obecne w diecie dzieci, alergików i osób zmagających się z chorobami serca? Podpowiadamy.
"Ewa gotuje": Królik w śmietanieEwa Wachowicz w swoim programie 'Ewa Gotuje' pokazuje jak przyrządzić tradycyjnego polskiego królika duszonego w śmietanie. Delikatne mięso wzbogacone marchewką, aromatycznymi przyprawami oraz koperkiem, sprawia, że potrawa jest wyjątkowo smaczna i efektowna. Doskonały wybór na uroczysty posiłek.