Pięć warzyw, które musisz jeść wczesną wiosną

article cover
123RF/PICSEL

Pięć warzyw, które musisz jeść wczesną wiosną

Pomidory zawierają likopen, który ma działanie antynowotworowe. Dostarczają witaminy A, potasu i magnezu.
Pomidory zawierają likopen, który ma działanie antynowotworowe. Dostarczają witaminy A, potasu i magnezu.123RF/PICSEL
Kalafior chroni przed wrzodami i reumatyzmem. To bogate źródło witaminy B6, kwasu foliowego, żelaza, wapnia i magnezu.
Kalafior chroni przed wrzodami i reumatyzmem. To bogate źródło witaminy B6, kwasu foliowego, żelaza, wapnia i magnezu. 123RF/PICSEL
Szparagi działają przeciwnowotworowo, są bogatym źródłem kwasy foliowego, błonnika, potasu oraz wapnia.
Szparagi działają przeciwnowotworowo, są bogatym źródłem kwasy foliowego, błonnika, potasu oraz wapnia.123RF/PICSEL
Sałata jest bogatym źródłem kwasu foliowego, witamin C i E oraz magnezu i żelaza.
Sałata jest bogatym źródłem kwasu foliowego, witamin C i E oraz magnezu i żelaza. 123RF/PICSEL
Rzodkiewka nazywana jest królową nowalijek. To bogate źródło witamin z grupy B, żelaza, magnezu, potasu i beta karotenu.
Rzodkiewka nazywana jest królową nowalijek. To bogate źródło witamin z grupy B, żelaza, magnezu, potasu i beta karotenu.123RF/PICSEL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?