Reklama

Reklama

Bajgle z mozzarellą i twarożkiem migdałowym

Coś dla miłośników pieczywa

Składniki

  • 2 bajgle (gotowe lub przygotowane samemu według przepisu)
  • Garść rukoli
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 100 gram mozzarelli
  • 200 g Migdałów blanszowanych np. Bakalland
  • 4 łyżki mleka roślinnego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny

Sposób przygotowania

Migdały zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 30 minut do namoczenia. Następnie w blenderze umieszczamy mleko roślinne i migdały i miksujemy wszystko na gładką masę. W tosterze lub na patelni do grillowania podgrzewamy pieczywo. Następnie smarujemy pieczywo twarożkiem migdałowym, układamy na nim rukolę, pokrojoną mozzarellę i pomidorki koktajlowe.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje