Cannelloni z kurczakiem i dynią

Wyśmienicie smakuje zarówno na obiad jak i kolację!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Płaty lasagne zblanszuj we wrzątku(2 minuty), następnie zahartuj w zimnejwodzie i dokładnie osusz.

2. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.Natłuść naczynie do zapiekania.

3. Czosnek obierz ze skórki. Posiekaj kurczaka. Dodaj to do purée z dyni wraz z ricottą, 1/4 szklanki startego sera i gałką muszkatołową. Dobrze wymieszaj i przypraw.

4. Kolejno rozkładaj płaty lasagne,nadziewaj przygotowanym farszemi roluj. Tak powstałe cannelloni ułóż,jeden obok drugiego, w naczyniudo zapiekania. Podlej je bulionem

Spaghetti bolognese - wyjątkowy makaron z mięsemInteria Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas