Reklama

Reklama

Cannelloni z kurczakiem i dynią

Wyśmienicie smakuje zarówno na obiad jak i kolację!

Czas przyrządzenia: 40 minut
Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 250 g makaronu lasagne
  • 1 kg purée z pieczonej dyni
  • 4 upieczone filety z kurczaka
  • 3 ząbki upieczonego czosnku
  • (ze skórką)
  • 150 g sera ricotta
  • szklanka startego twardego sera
  • 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • 1/2 szklanki bulionu drobiowego
  • MASŁO SZAŁWIOWE
  • 1/4 szklanki orzechów piniowych
  • 50 g masła
  • 1/2 szklanki liści szałwii
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Płaty lasagne zblanszuj we wrzątku(2 minuty), następnie zahartuj w zimnejwodzie i dokładnie osusz.

2. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.Natłuść naczynie do zapiekania.

3. Czosnek obierz ze skórki. Posiekaj kurczaka. Dodaj to do purée z dyni wraz z ricottą, 1/4 szklanki startego sera i gałką muszkatołową. Dobrze wymieszaj i przypraw.

4. Kolejno rozkładaj płaty lasagne,nadziewaj przygotowanym farszemi roluj. Tak powstałe cannelloni ułóż,jeden obok drugiego, w naczyniudo zapiekania. Podlej je bulionem

Olivia

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje