Cannelloni z kurczakiem i dynią
Wyśmienicie smakuje zarówno na obiad jak i kolację!

Składniki
- 250 g makaronu lasagne
- 1 kg purée z pieczonej dyni
- 4 upieczone filety z kurczaka
- 3 ząbki upieczonego czosnku
- (ze skórką)
- 150 g sera ricotta
- szklanka startego twardego sera
- 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
- 1/2 szklanki bulionu drobiowego
- MASŁO SZAŁWIOWE
- 1/4 szklanki orzechów piniowych
- 50 g masła
- 1/2 szklanki liści szałwii
- sól, pieprz
6 porcji
Sposób przygotowania
1. Płaty lasagne zblanszuj we wrzątku(2 minuty), następnie zahartuj w zimnejwodzie i dokładnie osusz.2. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.Natłuść naczynie do zapiekania.3. Czosnek obierz ze skórki. Posiekaj kurczaka. Dodaj to do purée z dyni wraz z ricottą, 1/4 szklanki startego sera i gałką muszkatołową. Dobrze wymieszaj i przypraw.4. Kolejno rozkładaj płaty lasagne,nadziewaj przygotowanym farszemi roluj. Tak powstałe cannelloni ułóż,jeden obok drugiego, w naczyniudo zapiekania. Podlej je bulionem