Ciasta z budyniem

Babeczki z budyniem
Babeczki z budyniem123RF/PICSEL

Babeczki z cynamonem

Składniki

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • kostka masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 4 żółtka
  • łyżka śmietany
  • cukier waniliowy
  • sól
  • 1/2 litra mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 opakowania budyniu
  • kostka masła
  • 1/2 opakowania masy kajmakowej
  • 2 łyżki drobno tartej czekolady
  • pół łyżeczki cynamonu
16 sztuk

Sposób przygotowania

Ciasto z gruszkami
Ciasto z gruszkami123RF/PICSEL

Ciasto z gruszkami

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki drobnego cukru
  • 1/2 kostki masła
  • jajko
  • szczypta soli
  • łyżeczka ekstraktu migdałowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia

- krem budyniowy

  • 1 litr mleka
  • 2,5 opakowania budyniu śmietankowego z cukrem
  • 3 łyżki masła

- dodatki

  • 3 gruszki
  • 1/3 szklanki rodzynek
  • cukier puder do posypania
14 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Tarta gruszkowo-migdałowaINTERIA.TVInteria.tv
Ciasto z limonką
Ciasto z limonką123RF/PICSEL

Na owsianym spodzie z limonką

Składniki

  • 3 szklanki płatków owsianych
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
  • 3/4 kostki masła
  • 2 łyżki kakao

- krem budyniowy

  • 2 żółtka
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1/2 litra mleka
  • kostka masła
  • limonka do dekoracji

Sposób przygotowania

Szybkie ciasteczka z płatków owsianychInteria KulinariaInteria Kulinaria
Rurki z kremem
Rurki z kremem123RF/PICSEL

Czekoladowe ruloniki

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • tabliczka mlecznej czekolady
  • 3 płaskie łyżki żelatyny
  • 2 szklanki mleka
  • opakowanie budyniu śmietankowego
  • łyżka masła
  • 1/2 litra śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 opakowania śmietan-fix
  • 2 łyżki pokruszonych pistacji
10 sztuk

Sposób przygotowania

Czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiegoInteria KulinariaInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?