Reklama

Reklama

Ciasta z budyniem

Lekkie jak puch, delikatne w smaku i łatwe do zrobienia – takie są te słodkości.

Babeczki z cynamonem

Składniki dla: 16 sztuk

Składniki

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • kostka masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 4 żółtka
  • łyżka śmietany
  • cukier waniliowy
  • sól

Składniki

  • 1/2 litra mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 opakowania budyniu
  • kostka masła
  • 1/2 opakowania masy kajmakowej
  • 2 łyżki drobno tartej czekolady
  • pół łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania

1. Zimne składniki ciasta zagnieć, schłodź. Rozwałkuj, ułóż w foremkach, nakłuj widelcem. Piecz 30 minut w temp. 180°C. 

2. Ugotuj budyń, ostudź. Miękkie masło zmiksuj, dodaj zimny budyń, miksuj. Do babeczek kładź łyżkę masy kajmakowej i budyń. Posyp czekoladą i cynamonem.  

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje