Cztery sposoby na rybę

Rybę możesz przygotować na wiele pysznych sposobów
Rybę możesz przygotować na wiele pysznych sposobów123RF/PICSEL

Mintaj pod ziołową skorupką

Składniki:

  • 60 dag filetów z mintaja
  • 60 dag pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • 10 dag miękkiego masła
  • 6 łyżek bułki tartej
  • 1-2 łyżki soku cytrynowego
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Szaszłyki z pakiecikami z dorsza

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 1 duża czerwona papryka
  • 2 średnie cukinie
  • 40 dag filetów z dorsza
  • 4 łyżki oleju
  • po 1/2 pęczka koperku natki i szczypiorku
  • 20 dag mielonego twarogu
  • cukier
  • 1 op. rzeżuchy
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Panga w warzywnej potrawce

Składniki:

  • 60 dag filetów z pangi
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 dag ziemniaków
  • 1 czubata łyżka mąki pszennej
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 puszka pomidorów
  • 200 ml bulionu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 pęczek natki pietruszki albo kolendry
  • sól, pieprz
  • mielona papryczka chili

Przygotowanie:

Morszczuk w papilotach

Składniki:

  • 60 dag filetów z morszczuka
  • 1 cytryna
  • 6 łyżek + 1 łyżeczka oliwy
  • 1 cebula
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 20 dag kaszy jęczmiennej
  • 350 ml bulionu
  • 4 małe ziemniaki
  • 2 małe zielone papryki
  • 6 gałązek natki
  • 3 łyżki czarnych oliwek
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?