Grillowane wege "steki" z kalafiora
Coś pysznego dla wegetarian.

Składniki
- młody kalafior - 2 duże główki
- roztopione masło klarowane - 6 łyżek
- olej rzepakowy - 2 łyżki
- sól, papryka wędzona, papryka słodka, suszony czosnek, suszona bazylia - po 1 łyżeczce
- parmezan - około 40 g
- ketchup np. Kotlin Extra Hot Z piekła rodem - do podania
Sposób przygotowania
1. Główkę kalafiora opłucz i pokrój wzdłuż w 2 cm plastry tzw. steki.
2. Roztopione masło wymieszaj z olejem oraz przyprawami i każdy stek obficie posmaruj z dwóch stron.
3. Steki połóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj około 4-5 minut z każdej ze stron.
4. Gorące steki, na koniec posyp startym parmezanem i polej ketchupem Extra Hot Z piekła rodem od Kotlina.