Na Dolnym Śląsku przepadają za tym daniem. Sekret doskonałego smaku kryje się w farszu

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Jak przygotować tradycyjne, czarne gołąbki krużewnickie? / zdjęcie ilustracyjne
Jak przygotować tradycyjne, czarne gołąbki krużewnickie? / zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Czarne gołąbki krużewnickie - jak wyglądają i smakują?

Czarne gołąbki krużewnickie - przepis

  • 0,5 kg kaszy gryczanej,
  • 2 jajka,
  • 0,5 kg wędzonki,
  • 3 ugotowane ziemniaki,
  • główka kapusty,
  • szklanka oleju,
  • cebula,
  • główka czosnku,
  • pieprz,
  • sól.
Koronę najpiękniejszej kobiety już ma. Teraz walczy o Koronę Wulkanów ZiemiPolsatPolsat