Jesienny obiad

Faszerowany patison
Faszerowany patison123RF/PICSEL

Patison faszerowany

Składniki

  • 6 patisonów
  • 40 dag mięsa mielonego z szynki
  • 30 dag pomidorów krojonych z puszki lub 4 świeże
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • łyżeczka cukru
  • garść świeżej kolendry
  • 5 dag sera żółtego
  • cebula
  • czerwona i żółta papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Faszerowany bakłażanInteria KulinariaInteria Kulinaria

Cordon bleu

Cordon bleu
Cordon bleu123RF/PICSEL

Składniki

  • 60 dag łopatki cielęcej lub schabu
  • 20 dag szynki wieprzowej
  • 15 dag sera żółtego gouda
  • jajko
  • szklanka bułki tartej
  • 50 dag kapusty kiszonej
  • łyżka cukru
  • cebula
  • 10 dag boczku wędzonego
  • łyżka masła
  • 2 łyżeczki mąki
  • pół szklanki przecieru pomidorowego
  • brokuł
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 500 ml wrzątku

Sposób przygotowania

Przepis na rosyjskie smażone placuszki seroweInteria KulinariaInteria Kulinaria
Pierożki z dynią
Pierożki z dynią123RF/PICSEL

Pierożki z dynią

Składniki

  • 70 dag dyni
  • 40 dag tłustego twarogu
  • 30 dag mąki pszennej
  • łyżeczka masła
  • ok. 250 ml wrzątku
  • łyżka posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz
  • imbir w proszku
  • gałka muszkatołowa
  • rozmaryn

Sposób przygotowania

Najlepszy przepis na zupę krem z dyniInteria KulinariaInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?