Reklama

Reklama

Kolorowy duet ze szpinakiem

Tarta to dobry pomysł na obiad lub kolację, gdy masz pomysłu i czasu na przygotowanie wyszukanych dań. Większość składników na pewno masz w lodówce!

Składniki

  • 1 op. ciasta kruchego
  • 2 szkl. liści szpinaku
  • 1 pęczek natki
  • 30 dag pokrojonych czerwonych i żółtych pomidorków
  • 20 dag sera feta
  • 1 szklanka śmietany 36-proc.
  • 3 jajka
  • 1/2 szkl. marynowanych pieczarek
  • pieprz
  • mielona wędzona papryka

Sposób przygotowania

1. Ciastem wylep formę. Ponakłuwaj, piecz 15 minut w 180 st. Pieczarki osącz, posiekaj. Śmietanę zmiksuj z jajkami i fetą. Domieszaj szpinak, 1/2 porwanej natki i pieczarki. Przypraw do smaku. 

2. Na spód wyłóż masę i pomidorki. Piecz 50 minut w 180 st. Posyp resztą natki. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje