Makaron w sosie cytrynowym w pół godziny (Tagliatelle al limone)

Szybko i smacznie!

Składniki:

  •  1 cytryna
  • 6 gałązek szałwii
  • Pół pęczka szczypiorku
  • 6 łodyżek natki pietruszki
  • 400 g filetu z kurczaka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 250 ml mleka
  • 350 ml bulionu
  • sól, pieprz
  • 400 g makaronu wstążki
  • 1 łyżka oleju

Reklama

  Przygotowanie:

  Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Odłozyc nieco ziół do dekoracji, resztę drobno pokroić. Mięso pokroić w kostkę. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, wlać mleko i bulion (cały czas mieszając) zagotować, dodac skórkę z cytryny. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso smażyć na oleju przez 5 minut, doprawić solą i pieprzem. Makaron odcedzić. Sos, mięso i makaron wymieszać, nakładac na talerze, dekorować ziołami.

Czas przygotowania: 35 minut

Jedna porcja zawiera: 2430 kJ/580 kcal


Dowiedz się więcej na temat: makaron | kuchnia | przepisy | strona główna | Tagliatelle al limone

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje