Makaron z papryką

Kolejne proste i smaczne danie.

Makaron z papryką
Makaron z papryką123RF/PICSEL

Składniki

  • pieprz
  • sól
  • 1 żółta papryka
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • natka pietruszki
  • 400 g makaronu penne
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżka oleju
  • 1 cebula
  • 100 g bekonu
  • 200 g śmietanki 30%

Przygotowanie

Cebulę, paprykę i bekon pokroić w cienkie paski. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanym oleju smażyć bekon i cebulę (2-3 minuty), dodać paprykę, a następnie koncentrat pomidorowy. Smażyć jeszcze 3 minuty. Zalać śmietaną. Sos gotować 2-3 minuty, doprawić solą i pieprzem. Makaron odcedzić zmieszać z sosem, posypać pokrojoną natką.

Najlepszy sposób na risotto z kurczakiemInteria Kulinaria
Styl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas