Mielone z serem

Chrupiące, z pysznym nadzieniem

Mielone sznycle
Mielone sznycle123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Na oleju podsmaż drobno pokrojoną cebulkę, wymieszaj z jajkiem, mięsem, bułką tartą, solą i pieprzem. Wyrób dłonią. 

2. Ser pokrój w kostkę, owiń mięsem mielonym, obtocz w mące. Pulpety smaż w głębokim oleju, aż będą miały złoty kolor. 

3. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym maśle, dodaj oregano, ząbek czosnku, cukier, sól i pieprz. Duś, aż całość zmięknie. Przetrzyj przez sitko, dodaj śmietanę, wymieszaj. Kotleciki podaj z sosem.

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas