Reklama

Reklama

Multicooker: Karkówka w sosie własnym duszona z warzywami

Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 55 minut. Program: fry, stew. Porcji: 4.

Składniki



  • 500 g karkówki
  • 4 łyżki musztardy Dijon
  • 2 łyżeczki papryki
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 2 listki laurowe
  • 1 średnia czerwona papryka, pokrojona w paseczki
  • 1 średnia cebula
  • 200 g pieczarek
  • sól
  • 130 ml gorącej wody

Sposób przygotowania

Reklama

1. Mięso rozbić za pomocą tłuczka. Wymieszać paprykę, zioła prowansalskie i pieprz. Każdy plaster karkówki natrzeć przyprawami posmarować z dwóch stron musztardą. Zostawić w temperaturze pokojowej na około 2 godziny lub w lodówce na całą noc (przed przygotowaniem ogrzać w temperaturze pokojowej).

2. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program FRY. Następnie ustawić czas na 8 minut i nacisnąć przycisk START.

3. Do misy urządzenia wlać dwie łyżki oleju, rozgrzać przez około 1 minutę, następnie włożyć pokrojone w plastry mięso i obsmażyć dość mocno z każdej strony. Dodać 130 ml gorącej wody, listki laurowe, cebulę i czosnek.

4. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEW, za pomocą przycisku COOKING TIME ustawić czas na 45 minut. Nacisnąć przycisk START i zamknąć pokrywę.

5. Po 20 minutach dodać pokrojoną paprykę i pieczarki, przyprawić solą i pieprzem, zamknąć pokrywę i dusić aż program dobiegnie końca.

6. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.

7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.

8. Podawać z purée ziemniaczanym.

Dowiedz się więcej na temat: Multicooker

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje