Nadziewane pakieciki z papryczką i chili
Doskonałe na elegancki obiad.
1.Paprykę umyj, oczyść. Paprykę świeżą i marynowaną bardzo drobno pokrój. Mielone papryki utrzyj z octem i 1 łyżeczką oleju. Polędwiczki umyj, osusz, posmaruj przygotowaną pastą.
2. Cebulę obierz, posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę.Wymieszaj cebulę, czosnek, kilka listków tymianku i szczyptę soli. Polędwiczki posyp pieprzem, na każdej zrób 3 podłużne nacięcia.
3. W nacięcia na przemian wkładaj papryki i cebulę z czosnkiem. Owiń szynką, podsmaż na maśle, ostudź. Na polędwiczkach ułóż tymianek,każdą zawiń w folię aluminiową.
4. Mięso włóż do brytfanki,podlej wodą. Brytfankę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 60-70 minut.Pod koniec zdejmij folię, by polędwiczki się zrumieniły.