Nadziewane pakieciki z papryczką i chili
Doskonałe na elegancki obiad.

Składniki
- 2 polędwiczki po ok. 40 dag każda
- 8 plasterków szynki wędzonej
- 1 duża czerwona papryka
- 2 białe cebule
- 2 kawałki marynowanej papryki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 łyżka masła
- 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki mielonej chili
- 2-3 gałązki świeżego tymianku
- sól
- pieprz
- olej
- 1/3 szkl. wody
1.Paprykę umyj, oczyść. Paprykę świeżą i marynowaną bardzo drobno pokrój. Mielone papryki utrzyj z octem i 1 łyżeczką oleju. Polędwiczki umyj, osusz, posmaruj przygotowaną pastą.2. Cebulę obierz, posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę.Wymieszaj cebulę, czosnek, kilka listków tymianku i szczyptę soli. Polędwiczki posyp pieprzem, na każdej zrób 3 podłużne nacięcia.3. W nacięcia na przemian wkładaj papryki i cebulę z czosnkiem. Owiń szynką, podsmaż na maśle, ostudź. Na polędwiczkach ułóż tymianek,każdą zawiń w folię aluminiową.4. Mięso włóż do brytfanki,podlej wodą. Brytfankę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 60-70 minut.Pod koniec zdejmij folię, by polędwiczki się zrumieniły.