Naleśniki z kurczakiem i ze szparagami
Smaczne i sycące

Składniki
- szklanka mąki pszennej
- 2 jajka, lekko roztrzepane
- 1 i 1/4 szklanki mleka
- 20 g masła, roztopionego
- 2 łyżki oleju
- ząbek czosnku, rozgnieciony
- słoik (330 g) szparagów
- 2 szklanki posiekanego
- gotowanego mięsa kurczaka
- 250 g twarożku termizowanego
- szklanka startego twardego sera
- łyżeczka oregano
- łyżka musztardy
- łyżeczka mielonej papryki
Sposób przygotowania
1. Z mąki, jajek, mleka i masła przygotuj ciasto. Odstaw na 15 minut. Usmaż naleśniki. 2. Na farsz rozgrzej olej na patelni. Podsmaż czosnek. Dodaj mięso, twarożek, połowę startego sera, oregano i musztardę. Wymieszaj i dobrze podgrzej. Na koniec pokrój i dodaj szparagi. Przypraw do smaku. 3. Naleśniki nadziej farszem. Przed podaniem podgrzej je na patelni lub w piekarniku, posypując serem i mieloną papryką.