Reklama

Reklama

Naleśniki z kurczakiem i ze szparagami

Smaczne i sycące

Składniki

  • szklanka mąki pszennej
  • 2 jajka, lekko roztrzepane
  • 1 i 1/4 szklanki mleka
  • 20 g masła, roztopionego
  • 2 łyżki oleju
  • ząbek czosnku, rozgnieciony
  • słoik (330 g) szparagów
  • 2 szklanki posiekanego
  • gotowanego mięsa kurczaka
  • 250 g twarożku termizowanego
  • szklanka startego twardego sera
  • łyżeczka oregano
  • łyżka musztardy
  • łyżeczka mielonej papryki

Sposób przygotowania

1. Z mąki, jajek, mleka i masła przygotuj ciasto. Odstaw na 15 minut. Usmaż naleśniki. 

2. Na farsz rozgrzej olej na patelni. Podsmaż czosnek. Dodaj mięso, twarożek, połowę startego sera, oregano i musztardę. Wymieszaj i dobrze podgrzej. Na koniec pokrój i dodaj szparagi. Przypraw do smaku. 

3. Naleśniki nadziej farszem. Przed podaniem podgrzej je na patelni lub w piekarniku, posypując serem i mieloną papryką. 

Olivia

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje