Naleśniki z warzywami

Chcesz zaskoczyć rodzinę? Takim daniem z pewnością ci się uda!

Zapiekane naleśniki
Zapiekane naleśniki123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Jajka ubij ze szczyptą soli, dodaj mleko i wodę mineralną. Wsyp mąkę, dokładnie wymieszaj i odstaw na 20 minut. Oczyść pieczarki.Podziel brokuł na różyczki, pomidory pokrój, ser zetrzyj.

2. Umaż 8 naleśników. Na patelni rozgrzej olej,usmaż pieczarki. Wlej śmietanę, dopraw,zagotuj. Dodaj brokuły i pomidory, gotuj. Każdy naleśnik zwiń w rożek, wypełnij warzywami. Ułóż w formie, posyp serem. Piecz w temperaturze 200°C przez 10 minut.

Zmysłowe smaki: Jak zrobić naleśniki? Interia.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas