Naleśniki z warzywami
Chcesz zaskoczyć rodzinę? Takim daniem z pewnością ci się uda!

Składniki
- 4 jajka
- 400 ml mleka
- 75 ml wody mineralnej
- 20 dag mąki
- 50 dag małych pieczarek
- brokuł
- 2 pomidory
- 3 łyżki oleju
- 20 dag gęstej śmietany
- 5 dag sera Gouda
- masło do formy
- sól
- pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Jajka ubij ze szczyptą soli, dodaj mleko i wodę mineralną. Wsyp mąkę, dokładnie wymieszaj i odstaw na 20 minut. Oczyść pieczarki.Podziel brokuł na różyczki, pomidory pokrój, ser zetrzyj.2. Umaż 8 naleśników. Na patelni rozgrzej olej,usmaż pieczarki. Wlej śmietanę, dopraw,zagotuj. Dodaj brokuły i pomidory, gotuj. Każdy naleśnik zwiń w rożek, wypełnij warzywami. Ułóż w formie, posyp serem. Piecz w temperaturze 200°C przez 10 minut.