Reklama

Reklama

Naleśniki z warzywami

Chcesz zaskoczyć rodzinę? Takim daniem z pewnością ci się uda!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 4 jajka
  • 400 ml mleka
  • 75 ml wody mineralnej
  • 20 dag mąki
  • 50 dag małych pieczarek
  • brokuł
  • 2 pomidory
  • 3 łyżki oleju
  • 20 dag gęstej śmietany
  • 5 dag sera Gouda
  • masło do formy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Jajka ubij ze szczyptą soli, dodaj mleko i wodę mineralną. Wsyp mąkę, dokładnie wymieszaj i odstaw na 20 minut. Oczyść pieczarki.Podziel brokuł na różyczki, pomidory pokrój, ser zetrzyj.

2. Umaż 8 naleśników. Na patelni rozgrzej olej,usmaż pieczarki. Wlej śmietanę, dopraw,zagotuj. Dodaj brokuły i pomidory, gotuj. Każdy naleśnik zwiń w rożek, wypełnij warzywami. Ułóż w formie, posyp serem. Piecz w temperaturze 200°C przez 10 minut.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy