Podudzia z cytryną

Aromatyczne, z rozmarynem.

Aromatyczne podudzia z cytryną i rozmarynem
Aromatyczne podudzia z cytryną i rozmarynem 123RF/PICSEL

Składniki:

●4 podudzia z kurczaka

●2 cytryny

●rozmaryn świeży (2 gałązki)

●zioła prowansalskie suszone

●papryka mielona słodka, mielona chili

●sól, pieprz

●1/2 łyżki oliwy

Przygotowanie:

1. Wymieszaj przyprawy z oliwą i natrzyj mięso. Skrop sokiem z jednej cytryny i wstaw na noc do lodówki.

2. Następnego dnia włóż mięso do rękawa do pieczenia wraz z pokrojoną w plastry (wcześniej wyszorowaną) cytryną i rozmarynem, zamknij, umieść w brytfannie i piecz w 200ºC ok. 40 min. 10 min przed końcem rozetnij rękaw, by mięso się dopiekło.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas