Reklama

Reklama

Racuchy z dyni

Okazuje się, że racuchy można zrobić także z dyni! Wybieraj małą, a jeśli kupisz większą, wykorzystać tylko część, a resztę zabezpiecz w lodówce. Możesz na następny dzień przyrządzić z niej pyszną zupę krem.

Składniki

  • 3 szklanki drobno startej dyni,
  • 4 - 6 łyżek mąki,
  • 1 jajo,
  • sól,
  • zielenina,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Reklama

Zetrzyj na dużych oczkach tarki małą dynię. Dodaj jajko, sól, natkę pietruszki oraz mąkę, w takiej ilości, aby ciasto było gęste.

Rozgrzej olej na patelni, nakładaj masę łyżką i smażyć na złoty kolor.

Racuszki można podawać z jogurtem lub kwaśną śmietaną.

Dowiedz się więcej na temat: racuchy z dyni

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje