Reklama

Reklama

Rolada szpinakowa

Rozpływa się w ustach!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 30 dag szpinaku
  • łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • gałka muszkatołowa
  • 2 jajka
  • 1,5 łyżki mąki
  • 10 dag serka białego
  • łyżeczka chrzanu
  • sok z cytryny
  • 1/2 czerwonej papryki
  • sól

Sposób przygotowania

1. Szpinak podsmaż z masłem i czosnkiem. Duś, zmiksuj, przypraw. Dodaj ubite jajka oraz mąkę. Wylej na blachę wyłożoną papierem. Piecz 10 minut w temp. 175 st. C. 

2. Wyłóż na ściereczkę i zwiń w roladę. Serek wymieszaj z chrzanem, sokiem z cytryny. Odwiń roladę, posmaruj serkiem, ułóż paprykę pokrojoną w kostkę. Ciasno zawiń w folię spożywczą. Schłodź. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy