Rybka Nemo z paluszków krabowych

4 porcje, czas ok. 50 min; porcja – 430 kcal.

Wypróbuj przepis!
Wypróbuj przepis!123RF/PICSEL

1. Paluszki krabowe wyjmij z foliowych osłonek, pokrój drobno. 2/3 porcji przełóż do miski. Resztę zmiksuj razem z majonezem. Dodaj do pokrojonych paluszków, wymieszaj.

2. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Obrany ogórek zetrzyj na tarce lub pokrój w kosteczkę. Dodaj razem z cebulą do składników sałatki. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Odstaw do lodówki na 30 min.

3. Marchewki obierz, opłucz. Z części wykrój ozdobny grzbiet oraz płetwy rybki. Resztę zetrzyj na tarce jarzynowej o małych oczkach.

4. Zimną sałatkę wyjmij z lodówki, uformuj z niej kształt rybki. Wierzch wysyp startą marchewką, tworząc pomarańczowe ubarwienie Nemo. Zrób paski z kawałków buraka i oczy z oliwek. Wetknij płetwy i grzbiet.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas