Sałatka z brzoskwinią i winogronami
Zaskocz nią gości.
Składniki:
- 2 żółte melony
- mała kiść białych winogron
- 2 brzoskwinie
- pierś z kurczaka
- świeży tymianek lub mięta
- 3 łyżki oleju
- sól
- grubo mielony kolorowy pieprz
Przygotowanie:
1. Pierś z kurczaka umyj, pokrój w kostkę, przypraw, smaż na rozgrzanym oleju 15 minut. Melony przekrój na pół, wyjmij łyżką pestki. Pozostały miąższ wydrąż, pokrój w kostkę, Winogrona przekrój na pół, obrane brzoskwinie w cząstki.
2. Z kurczaka odsącz nadmiar tłuszczu papierowym ręcznikiem. Do wydrążonego melona wkładaj na zmianę mięso i owoce. Udekoruj listkami świeżego tymianku lub mięty. Podawaj jako przystawkę w upalny dzień lub danie śniadaniowe ze świeżą bułką.