Reklama

Reklama

Szaszłyki z kurczaka z morelami i szałwią

Z grilla.

Składniki:

Reklama


  • 600 g piersi z kurczaka
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • Sok z ½ cytryny
  • ¼ łyżeczki imbiru
  • Sól, pieprz
  • 30 dużych listków szałwii
  • 3 pomidory
  • 1 papryka
  • Zielona cebulka
  • Natka pietruszki
  • 2 łyżki octu winnego (białego)
  • 30 suszonych moreli

Przygotowanie:

Mięso pokroić na 30 równych kawałków. 4 łyżki oliwy wymieszać z sokiem z cytryny, imbirem solą i pieprzem. Dodać do mięsa i odstawić na 45 minut. Mięso, szałwię i morele nadziewać na szpadki. Doprawić solą i pieprzem. Grillować 10-15 minut.

Na salsę:

Pomidory i paprykę pokroić w drobną kostkę. Zieloną cebulkę i natkę pietruszki drobno pokroić. Ocet, sól, pieprz i 2 łyżki oliwy wymieszać. Wszystkie składniki salsy wymieszać i doprawić winegretem.



Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje