Tasiemki w beszamelu ze szparagami i bazylią

Tasiemki ze szparagami i i boczkiem
Tasiemki ze szparagami i i boczkiemPicsel123RF/PICSEL
  • 80 dag zielonych szparagów
  • 40 dag makaronu szerokie tasiemki
  • 1 cebula, 2 ząbki czosnku
  • 60 dag filetów z piersi kurczaka
  • 2 łyżki oleju, 10 dag wędzonego boczku
  • po 2 dag masła oraz mąki
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 15 dag serka mascarpone
  • 5 dag parmezanu startego na grube wiórki
  • 1/2 pęczka bazylii do posypania
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz
Zmysłowe smaki: Makrela w aromatycznym sosie pomidorowymINTERIA.TVInteria.tv
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?