Zdrowe batoniki musli
Na zdrową osłodę życia!

Składniki:
- 4 szklanki płatków owsianych
- 1/2 szklanki migdałów
- 125 g masła
- 3/4 szklanki drobno posiekanej ciemnej czekolady
- łyżeczka esencji waniliowej
- 1/2 szklanki miodu
- 1/3 szklanki brązowego cukru
Przygotowanie:
Gotuj razem masło, esencję waniliową, miód i cukier, aż do całkowitego połączenia się składników. Gdy zacznie się gotować, zmniejsz ogień i potrzymaj na kuchni jeszcze przez 5 minut.
Ostudzoną masę połącz z uprażonymi w piekarniku płatkami i migdałami. Dodaj czekoladę. Całość rozsmaruj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Przykryj drugą warstwą pergaminu i przyciśnij książką. Odstaw do całkowitego wystygnięcia na godzinę.