Zupa z kiszonych ogórków

Orzeźwia i syci.

Zupa z kiszonych ogórków
Zupa z kiszonych ogórkówmateriały prasowe

Sposób przygotowania:

1. Pokrój warzywa w słupki.

2. Ogórki pokrój w plastry lub utrzyj na tarce o dużych oczkach.

3. W garnku rozgrzej oliwę, dodaj warzywa i duś na niewielkim ogniu 5-7 minut, mieszając.

4. Dolej 1 litr wody i zagotuj całość.

5. Dodaj ogórki i dopraw do smaku. Gotuj, aż warzywa korzeniowe będą półtwarde (rozdrobnione ogórki kwaszone są naturalnie miękkie). Nie rozgotowuj ich.

6. Przed podaniem posyp posiekaną natką lub świeżym koperkiem

Przepis pochodzi z książki "Zupowy detoks" Urszuli Mijakowskiej i Moniki Stachury

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas