Reklama

Reklama

Zupa z kiszonych ogórków

Orzeźwia i syci.

Składniki

  • 3 średnie marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 10 średnich kwaszonych ogórków
  • natka pietruszki lub świeży koperek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawy: tymianek, majeranek, liść laurowy, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Pokrój warzywa w słupki.

Reklama

2. Ogórki pokrój w plastry lub utrzyj na tarce o dużych oczkach.

3. W garnku rozgrzej oliwę, dodaj warzywa i duś na niewielkim ogniu 5-7 minut, mieszając.

4. Dolej 1 litr wody i zagotuj całość.

5. Dodaj ogórki i dopraw do smaku. Gotuj, aż warzywa korzeniowe będą półtwarde (rozdrobnione ogórki kwaszone są naturalnie miękkie). Nie rozgotowuj ich.

6. Przed podaniem posyp posiekaną natką lub świeżym koperkiem

Przepis pochodzi z książki "Zupowy detoks" Urszuli Mijakowskiej i Moniki Stachury

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje