Dobre probiotyki

Naturalne probiotyki znajdziesz w kiszonej kapuście, kefirze i jogurcie
Naturalne probiotyki znajdziesz w kiszonej kapuście, kefirze i jogurcie 123RF/PICSEL
  • W kiszonej kapuście, a także w kiszonych ogórkach. Możesz podać maluchowi zdrową, domową surówkę z kiszonej kapusty. By miała ciekawszy smak dodaj startą marchew, jabłko i odrobinę oleju rzepakowego.
  • W jogurtach oraz kefirach. Pamiętajmy jednak, że w przypadku dziecka, które jest po kuracji antybiotykowej, samo ich jedzenie w tych produktach nie wystarczy. Aby odtworzyć zniszczoną przez leki przyjazną florę bakteryjną, trzeba się wspomóc gotowymi preparatami probiotycznymi.
Kiszone rzodkiewki - jak je zrobićInteria KulinariaInteria Kulinaria
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?