Reklama

Reklama

Chwasty od kuchni, Piotr Ciemny

​Poznaj lepiej chwasty, które mijasz w parku, lesie i na łące. Przekonaj się, jak wiele mogą wnieść do twojej kuchni.

Nawłoć, koniczyna, chaber to z pozoru pospolite chwasty.  Jak myślisz, co by się stało, gdyby trafiły do twojej sałatki, lunchu i kolacji? Będzie pysznie, zdrowo i kolorowo! Chwasty smakują wspaniale i nawet w prostych potrawach wyglądają bosko. Dowiedz się, jak smakują: pieczone gruszki z macierzanką pod orkiszową kruszonką, marynowane czereśnie z rumiankiem, szampan z kwiatów, ocet z porzeczek z płatkami róży i przytulią wonną.Odkryj kulinarny potencjał prostych potraw na bazie chwastów! 

Reklama

Piotr Ciemny - twórca inicjatywy "Chwasty od Kuchni", dzięki której dzieli się swoją pasją i miłością do dzikiej natury, ziół i chwastów. Nazywa siebie "adwokatem chwastów", roślin zapomnianych w naszej kulturze i życiu codziennym. Za swoją misję uznał przedstawienie ich na nowo i w dobrym świetle. Na co dzień profesjonalny kucharz, miłośnik natury i długich spacerów po lesie.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje