Reklama

Reklama

Cuda w kuchni, Katarzyna Bosacka

Jak gotować, żeby nie marnować. Kreatywne przepisy na cuda z resztek i prostych składników.

Chrupiące pączki z przejrzałych bananów, wytrawne babeczki z makaronu po rosole, gnocchi z garstki ziemniaków, podpłomyki z dowolnymi dodatkami oraz frytki z warzyw. Cuda w kuchni to zbiór przepisów i porad, jak przygotować proste i pyszne dania ze składników, które akurat mamy pod ręką: z pozostałości po wczorajszym obiedzie, chleba nie pierwszej świeżości, podstawowych owoców i warzyw, resztek sera czy mrożonek.

Reklama

Ta książka oparta na autentycznych przeżyciach mojej dużej rodziny, okraszona zdjęciami z naszych telefonów. Z kreatywnymi przepisami na cuda z resztek i prostych składników, które każdy z nas ma zwykle w domu, które można łatwo znaleźć w osiedlowym sklepiku lub zebrać samemu: w lesie, na łące lub w ogrodzie. Do tego garść pomysłów na jadalne prezenty, ekologiczne środki czystości czy organizację letniego przyjęcia. Wszystkie do wykorzystania nie tylko w czasie pandemii! Z radością oddaję w wasze ręce książkę, dzięki której na własnym stole sprawdzicie, jak niewiele trzeba, by z pustej lodówki wyczarować smaczne dania dla całej rodziny. 

Katarzyna Bosacka, dziennikarka telewizyjna i prasowa. Pracę zawodową zaczynała w "Wysokich Obcasach", potem przez lata prowadziła programy "Wiem, co jem" i "Wiem, co kupuję" w TVN Style. Prywatnie szczęśliwa żona, mama czwórki dzieci i właścicielka psa o kulinarnym imieniu Brownie, który byle czego do pyska nie bierze.





INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Katarzyna Bosacka | przepisy

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje