Nakarm swój mózg, Delia McCabe
Oto książka pełna przepisów, porad i sztuczek, dzięki którym twój mózg będzie zdrowy i gotowy do efektywnej pracy!
Mózg to główny organ odpowiedzialny za funkcjonowanie organizmu, dlatego potrzebuje największej ilości składników odżywczych. Delia McCabe dostarcza fascynujących informacji o produktach mających pozytywny wpływ na jego działanie. Odkrywa całą prawdę o superfoods i udziela cennych wskazówek dotyczących przygotowywania posiłków, które odżywią nie tylko ciało, lecz także umysł.
Wegańskie i bezglutenowe przepisy, z których część nie wymaga nawet gotowania, pokocha cała rodzina, również małe niejadki. Oprócz ponad 100 różnorodnych propozycji śniadań, koktajli, dań głównych czy deserów znajdziesz tu też podpowiedzi, jak je urozmaicać i łączyć.
Dzięki przepisom z tej książki:
- poprawisz koncentrację i pamięć,
- zmniejszysz poziom stresu i niepokoju,
- nauczysz się sprawniej myśleć i działać.
Prawidłowe odżywianie to ważna składowa dbania o dobre samopoczucie. Autorka proponuje zbilansowane posiłki bazujące na niskoprzetworzonych składnikach. Jej przepisy to bogactwo orzechów, nasion, kasz, warzyw i owoców, czyli produktów wysoce prozdrowotnych, w niebanalnych zestawieniach.
dr Justyna Bylinowska, redaktor naczelna dietetycy.org.pl
Efekt uboczny będzie równie niezwykły: osiągniesz odpowiednią wagę, odzyskasz energię, zaczniesz lepiej sypiać - staniesz się szczęśliwszym człowiekiem. Dodaj do swojej diety naturalne i wysokowartościowe produkty, a twój umysł i ciało na pewno ci za to podziękują!
Delia McCabe ukończyła studia magisterskie na wydziale psychologii. Pracuje nad doktoratem poświęconym wpływowi wybranych składników odżywczych na poziom stresu u kobiet. Przez ostatnie 20 lat swojej kariery zawodowej zajmowała się działaniem ludzkiego mózgu i badaniami nad wpływem jedzenia na mózg. Wnioski, do których doszła, są zgodne z tym, w co wierzy od dawna - że odpowiednia dieta ma ogromny wpływ na pamięć, nastrój, koncentrację i umiejętność radzenia sobie ze stresem. Po sukcesie swojej pierwszej książki zdecydowała się napisać Nakarm swój mózg, żeby zaproponować czytelnikom więcej szybkich i pysznych przepisów, dzięki którym przyrządzanie dań wspomagających pracę mózgu stanie się jeszcze łatwiejsze. Pozostałe informacje na temat autorki można znaleźć pod adresem www.lighterbrighteryou.life.
Premiera: 2 października 2019.