Nakarm swój mózg, Delia McCabe

Oto książka pełna przepisów, porad i sztuczek, dzięki którym twój mózg będzie zdrowy i gotowy do efektywnej pracy!

"Nakarm swój mózg", Delia McCabe
"Nakarm swój mózg", Delia McCabemateriały prasowe

Mózg to główny organ odpowiedzialny za funkcjonowanie organizmu, dlatego potrzebuje największej ilości składników odżywczych. Delia McCabe dostarcza fascynujących informacji o produktach mających pozytywny wpływ na jego działanie. Odkrywa całą prawdę o superfoods i udziela cennych wskazówek dotyczących przygotowywania posiłków, które odżywią nie tylko ciało, lecz także umysł.

Wegańskie i bezglutenowe przepisy, z których część nie wymaga nawet gotowania, pokocha cała rodzina, również małe niejadki. Oprócz ponad 100 różnorodnych propozycji śniadań, koktajli, dań głównych czy deserów znajdziesz tu też podpowiedzi, jak je urozmaicać i łączyć.

Dzięki przepisom z tej książki:

- poprawisz koncentrację i pamięć,

- zmniejszysz poziom stresu i niepokoju,

- nauczysz się sprawniej myśleć i działać.

Prawidłowe odżywianie to ważna składowa dbania o dobre samopoczucie. Autorka proponuje zbilansowane posiłki bazujące na niskoprzetworzonych składnikach. Jej przepisy to bogactwo orzechów, nasion, kasz, warzyw i owoców, czyli produktów wysoce prozdrowotnych, w niebanalnych zestawieniach.

dr Justyna Bylinowska, redaktor naczelna dietetycy.org.pl

Efekt uboczny będzie równie niezwykły: osiągniesz odpowiednią wagę, odzyskasz energię, zaczniesz lepiej sypiać - staniesz się szczęśliwszym człowiekiem. Dodaj do swojej diety naturalne i wysokowartościowe produkty, a twój umysł i ciało na pewno ci za to podziękują!

Delia McCabe ukończyła studia magisterskie na wydziale psychologii. Pracuje nad doktoratem poświęconym wpływowi wybranych składników odżywczych na poziom stresu u kobiet. Przez ostatnie 20 lat swojej kariery zawodowej zajmowała się działaniem ludzkiego mózgu i badaniami nad wpływem jedzenia na mózg. Wnioski, do których doszła, są zgodne z tym, w co wierzy od dawna - że odpowiednia dieta ma ogromny wpływ na pamięć, nastrój, koncentrację i umiejętność radzenia sobie ze stresem. Po sukcesie swojej pierwszej książki zdecydowała się napisać Nakarm swój mózg, żeby zaproponować czytelnikom więcej szybkich i pysznych przepisów, dzięki którym przyrządzanie dań wspomagających pracę mózgu stanie się jeszcze łatwiejsze. Pozostałe informacje na temat autorki można znaleźć pod adresem www.lighterbrighteryou.life.

Premiera: 2 października 2019.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas