Kuchnia

  • Kuchnia

    Nadziewane kalarepki

    4 średnie kalarepki; 40 dag mięsa mielonego; 1 czerstwa bułka; 1 cebula; 1 jajko; 8 dag przerośniętego boczku; sól, biały pieprz; 1/2 łyżeczki słodkiej...

  • Kuchnia

    Francuski placek warzywny

    20 dag mąki - 10 czubatych łyżek; 5 płaskich łyżek masła - 10 dag; 6 jajek; 50 dag czerwonej i zielonej papryki; 2 cebule; 1 puszka pomidorów bez skórki; 15...

  • Reklama

  • Kuchnia

    Sałatka miłości

    1 średni seler; 1 duże jabłko; 20 dag łuskanych orzechów włoskich; 1 szklanka śmietany; 2 łyżki majonezu; sok z 1 cytryny; pół łyżeczki cukru; szczypta soli.

  • Kuchnia

    Sałatka ryżowo-paprykowa

    20 dag ryżu; 1 średni seler; 2 cebule; 2 ogórki konserwowe; 2 czerwone papryki; 20 dag kiełbasy szynkowej; 1 opakowanie jogurtu - 150 g; 4-5 łyżek soku...

  • Kuchnia

    Kurczak ze śliwkami

    40 dag filetów z kurczaka; 3 łyżki mąki; 1 jajko; 7 dag posiekanych migdałów; 1 słoik kompotu ze śliwek; 2 goździki; 3 łyżki oleju; 2 łyżki mąki...

  • Kuchnia

    Polędwica z grzybami

    4 plastry polędwicy wołowej; 4 duże boczniaki; 2 pomidory; 1 ząbek czosnku; 2 jajka; 1 łyżka posiekanego szczypiorku; 2-3 łyżki oleju; sól, pieprz.

  • Kuchnia

    Polędwica Wellington

    1,5 kg polędwicy wołowej; 75 dag pieczarek; 40 dag mrożonego ciasta francuskiego; 80 g pasztetu z gęsich wątróbek; 2 jajka; 7 dag tłuszczu; 1 łyżeczka...