Jak przygotować "pilne myszki"?

<b><a href="http://kobieta.interia.pl/kuchnia/przepisy/news/pilne-myszki,1549704" target="_blank">Przepis na "pilne myszki"!</a></b>

article cover
Smacznego

Jak przygotować pilne myszki?

Całe myszki lekko oprószyć cukrem pudrem.
 Myszki wyjąć z piekarnika, zdjąć z blachy i odstawić do ostygnięcia. Wykałaczką nakłuć myszki i w powstałe dziurki wetknąć słodycze (ogonki, wąsiki). Z kuleczek do dekoracji zrobić oczy.
Myszki układać na 2 wyłożonych papierem do pieczenia blachach i kolejno piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 18-20 minut. Żółtko i śmietanę roztrzepać widelcem i posmarować tym myszki 8 minut przed końcem pieczenia.
Ręce oprószyć mąką i formować z ciasta 14 małych owalnych bułeczek (ok. 10 cm długości i 6 szerokości). Nożyczkami wycinać z ciasta rożki i formować uszy (można też "wyciągnąć" uszy z ciasta).
+1
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas