Nadziewane kotlety schabowe krok po kroku

Składniki: 8 kotletów schabowych, 3 plastry sera żółtego, 4 plastry bekonu, świeży majeranek, sól, pieprz, 750 g marchewki, 2 łyżki cukru, 200 ml bulionu, 2 łyżki oleju, 50 ml białego wina

article cover
Smacznego

Nadziewane kotlety schabowe krok po kroku

 Do pozostałego tłuszczu wlać wino i bulion, gotować 2 minuty, doprawić solą i pieprzem.
Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju ok. 8 minut.
Kotlety nieco rozbić, ser i bekon poprzekrawać. Kotlety posolić i popieprzyć, obłożyć serem bekonem i majerankiem zawinąć, spięć wykałaczkami.
. Cukier skarmelizować, wlać bulion, gotować 2 minuty, włożyć marchewki i gotować jeszcze chwilę.
+2
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas