Pierożki z likierem i wiśniowe cukierki krok po kroku

Składniki: 500 g mąki, 42 g drożdży, 125 ml mleka, 75g cukru, 100 g masła, 2 jajka, sól, słoik wiśni, mąka ziemniaczana, skórka z ½ cytryny, 30 g migdałów, 100 g cukru pudru, 8 łyżek likieru jajecznego, tłuszcz do smażenia, białko jajka, perełki cukrowe

article cover
Smacznego

Pierożki z likierem i wiśniowe cukierki krok po kroku

Smażyć przez 3 -4 minuty na głębokim tłuszczu.
Ciasto ponownie rozwałkować i pociąć na kwadraty, na każdy nakładać kisiel wiśniowy
Ciasto ponownie wyrobić, rozwałkować (1-1,5 cm), wyciąć 7 krążków, w każdym zrobić wgłębienie i nalać po łyżce likieru. Brzegi posmarować białkiem i sklejać pierożki, odstawić na 5 min. w ciepłe miejsce.
...brzegi smarować białkiem, zawijać jak cukierki. Odstawić na 5 minut.
+4
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas