Polędwica Wellington krok po kroku

Klasyczne danie i prawdziwe arcydzieło kulinarne - teraz i ty przygotujesz je bez trudu!

article cover
Smacznego

Polędwica Wellington krok po kroku

Składniki: 2 cebule, 375 g pieczarek, 20 g masła, pęczek natki pietruszki, 2 łyżki wytrawnej sherry, sól, pieprz, 80 g pasztetu, 300 g mrożonego ciasta francuskiego, 750 g polędwicy wołowej, 2 łyżki oleju, 2 łyżki bułki tartej
i obsmażać na gorącym oleju ok. 15 minut.
Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach ok. 35x30 cm. Odciąć 4 pasy o szerokości 1 cm.
Ciasto posypać bułką tartą i ułożyć na niej polędwicę, nałożyć przygotowany farsz.
+7
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas