Tort makowy krok po kroku

Składniki: 3 jajka, 150 g cukru, 3 opakowania cukru waniliowego, 125 g mąk, łyżeczka proszku do pieczenia, 125 g maku, 4 łyżki konfitury morelowej, 800 g śmietany, 6 łyżek likieru morelowego, opakowanie śnieżki, 50 g cukru pudru, 400 g masy marcepanowej, 8 wiśni kandyzowanych <b><a href=" http://swieta.interia.pl/przepisy.html" target="_blank">Więcej świątecznych przepisów</a></b>

article cover
Smacznego

Tort makowy krok po kroku

Okrągłą formę (26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Żółtka ubijać z cukrem, cukrem waniliowym i 4 łyżkami gorącej wody za pomocą robota kuchennego przez 4-5 minut.
Wiśnie kandyzowane poprzekrawać i dekorować tort.
200 g śmietany ubić z opakowaniem cukru waniliowego i dekorować tort.
Marcepan docisnąć, nadmiar obciąć. Wstawić na noc do lodówki.
+9
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas