Babeczka serowo-ziemniaczana

Babeczka po śląsku
Babeczka po śląskumateriały prasowe

Składniki

  • 1 paczka tradycyjnych śląskich kiełbasek np. surowe, wędzone „Frankfurterki” marki Berger
  • około 1,5 kg ziemniaków (jakaś mączna odmiana BC)
  • 150 g surowego, wędzonego boczku bez skóry
  • ½ kg sera białego średnio tłustego lub tłustego
  • 3 średniej wielkości cebule
  • 500 g śmietany lub jogurtu naturalnego
  • 100 g masła
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego (jak ktoś ma dostęp do świeżego to będzie jeszcze aromatyczniej)
  • 2 gałązki koperku
  • gęsty ocet/sos balsamiczny
  • świeżo mielony pieprz, sól

Sposób przygotowania

Przepis na szwajcarski placek ziemniaczanyInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?