Babeczki migdałowe

Kuszą samym swoim wyglądem i zachwycają smakiem. Na dodatek robi się je łatwo i szybko. Oto najprostszy przepis na migdałowe babeczki, które można ozdobić konfiturą wiśniową.

Babeczki migdałowe to najlepszy deser.
Babeczki migdałowe to najlepszy deser. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 10 dkg siekanych drobno migdałów
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 2 łyżki mleka
  • bezglutenowa bułka tarta
  • lukier

Sposób przygotowania:

Zmiksować wszystkie składniki na jednolitą masę, musi być gęsta, jeśli trzeba dodać więcej mąki. Foremki na babeczki posmarować oliwą, posypać bezglutenową bułką tartą. Nakładać ciasto do 1/3 wysokości foremki. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut. Babeczki ostudzić, można nałożyć konfiturę, lub polać lukrem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas