Reklama

Reklama

Babeczki z jagodami

Pyszny, owocowy deser, idealny do porannej kawy.

Składniki

  • 10 dag masła
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szklanka borówek

Składniki - krem

  • 25 dag serka mascarpone
  • 20 dag jagód 1/3 szklanki cukru
  • 1,5 łyżeczki żelatyny

Sposób przygotowania

1. Masło i cukier puder utrzyj do otrzymania puszystej masy. Następnie dodawaj po 1 jajku, miksując. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia, krótko zmiksuj. Dodaj borówki. Formę wypełnij papilotkami, ciasto wlej do 2/3 wysokości. Piecz 15 minut w temp. 180°C. 

2. Borówki i cukier zagotuj, przetrzyj przez sito. Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody. Dodaj do masy i wymieszaj. Schłodź, po czym zmiksuj z mascarpone. Udekoruj babeczki. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy