Babeczki z jagodami
Pyszny, owocowy deser, idealny do porannej kawy.

Składniki
- 10 dag masła
- 2/3 szklanki cukru pudru
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szklanka borówek
- krem
- 25 dag serka mascarpone
- 20 dag jagód 1/3 szklanki cukru
- 1,5 łyżeczki żelatyny
Sposób przygotowania
1. Masło i cukier puder utrzyj do otrzymania puszystej masy. Następnie dodawaj po 1 jajku, miksując. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia, krótko zmiksuj. Dodaj borówki. Formę wypełnij papilotkami, ciasto wlej do 2/3 wysokości. Piecz 15 minut w temp. 180°C. 2. Borówki i cukier zagotuj, przetrzyj przez sito. Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody. Dodaj do masy i wymieszaj. Schłodź, po czym zmiksuj z mascarpone. Udekoruj babeczki.