Babeczki z jagodami

Pyszny, owocowy deser, idealny do porannej kawy.

Babeczki jagodowe
Babeczki jagodowe123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Masło i cukier puder utrzyj do otrzymania puszystej masy. Następnie dodawaj po 1 jajku, miksując. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia, krótko zmiksuj. Dodaj borówki. Formę wypełnij papilotkami, ciasto wlej do 2/3 wysokości. Piecz 15 minut w temp. 180°C. 

2. Borówki i cukier zagotuj, przetrzyj przez sito. Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody. Dodaj do masy i wymieszaj. Schłodź, po czym zmiksuj z mascarpone. Udekoruj babeczki. 

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas