Babki jajeczne
Wyglądają i smakują wyśmienicie!

Składniki
- 2 szkl. małych, obgotowanych z solą brukselek
- 100 g groszku z puszki
- 6 jajek
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki śmietany kwaśnej 18 proc.
- sól, pieprz, gałka
- muszkatołowa
- olej
- bazylia lub inne zioła do dekoracji
Sposób przygotowania
Brukselki pokrój na połówki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj,podduś na oleju na patelni. Dodaj groszek, dopraw do smaku.Jajka ubij na puszysto ze śmietaną, dodaj gałkę muszkatołową,posól. Do 6 silikonowych (lub ceramicznych natłuszczonych)foremek włóż warzywa i zalej masą jajeczną. Piecz w 180Cok. 20 min (aż masa się zetnie). Podaj na ciepło.