Babki jajeczne

Wyglądają i smakują wyśmienicie!

Składniki

  • 2 szkl. małych, obgotowanych z solą brukselek
  • 100 g groszku z puszki
  • 6 jajek
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki śmietany kwaśnej 18 proc.
  • sól, pieprz, gałka
  • muszkatołowa
  • olej
  • bazylia lub inne zioła do dekoracji

Sposób przygotowania

Brukselki pokrój na połówki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj,podduś na oleju na patelni. Dodaj groszek, dopraw do smaku.Jajka ubij na puszysto ze śmietaną, dodaj gałkę muszkatołową,posól. Do 6 silikonowych (lub ceramicznych natłuszczonych)foremek włóż warzywa i zalej masą jajeczną. Piecz w 180Cok. 20 min (aż masa się zetnie). Podaj na ciepło.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje