Bajgle z warzywami i pikantnym sosem na bazie złotych owoców
Pomysł na pyszną kolację

Składniki
- 2 bajgle (gotowe lub przygotowane samemu według przepisu)
- 1 słodki pomidor
- 1 czerwona cebula
- Garść rukoli
- 2 ogórki konserwowe
- 1 opakowanie passaty pomidorowej
- 1 czerwona papryka
- 120 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) np. Bakalland
- 1 papryczka chilli
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Na patelni podsmażamy pokrojoną paprykę i passatę pomidorową, dodajemy Złote owoce (miechunkę peruwiańską) i posiekaną ostrą papryczkę. Podsmażamy jeszcze przez chwilę, aż składniki połączą się. Odstawiamy do wystudzenia. Bułki delikatnie grillujemy na patelni lub opiekamy w tosterze (tak aby były ciepłe). Następnie na bajgle nakładamy wszystkie pokrojone wcześniej składniki i gotowy sos. Gotowe bajgle możemy podać z pieczonymi ziemniaczkami.