Reklama

Reklama

Bajgle z warzywami i pikantnym sosem na bazie złotych owoców

Pomysł na pyszną kolację

Składniki

  • 2 bajgle (gotowe lub przygotowane samemu według przepisu)
  • 1 słodki pomidor
  • 1 czerwona cebula
  • Garść rukoli
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 opakowanie passaty pomidorowej
  • 1 czerwona papryka
  • 120 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) np. Bakalland
  • 1 papryczka chilli
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Na patelni podsmażamy pokrojoną paprykę i passatę pomidorową, dodajemy Złote owoce (miechunkę peruwiańską) i posiekaną ostrą papryczkę. Podsmażamy jeszcze przez chwilę, aż składniki połączą się. Odstawiamy do wystudzenia. Bułki delikatnie grillujemy na patelni lub opiekamy w tosterze (tak aby były ciepłe). Następnie na bajgle nakładamy wszystkie pokrojone wcześniej składniki i gotowy sos. Gotowe bajgle możemy podać z pieczonymi ziemniaczkami. 

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje