Bakaliowy z cynamonem

Nie ma lepszego deseru niż prawdziwe, domowe ciasto. Wypróbuj koniecznie nasz przepis!

Do ciasta dodaj orzechy i rodzynki
Do ciasta dodaj orzechy i rodzynki 123RF/PICSEL

Przygotowanie:

Margarynę i miód razem stapiamy. Studzimy. Mieszamy z kawą i cynamonem. Żółtka ucieramy z cukrem, partiami dodając mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i miód stopiony z margaryną. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pianę, orzechy i umyte, suche rodzynki delikatnie mieszamy z ciastem. Tortownicę (28 cm) wykładamy papierem do pieczenia i napełniamy ciastem.

Wstawiamy na 50 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC. Wystudzone ciasto dekorujemy śmietaną ubitą z cukrem waniliowym oraz cząstkami i plasterkami jabłek. 

Kruche ciasto z owocami i beząInteria Kulinaria
Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas