Barwne rozmaitości
Trzy warianty deserów na karnawałowe przyjęcia.

Winogronowy puchar:
- 6 łyżeczek żelatyny,
- 25 dag melona miodowego
- 20 dag jasnych winogron
- 2 czubate łyżki cukru
- 100 ml białego wina lub soku jabłkowego
- łyżka posiekanej mięty
Trójkolorowa mieszanka:
- po 1 torebce galaretki cytrynowej, agrestowej i cytrynowej
Melon z niespodzianką:
- 2 dojrzałe melony
- 1 limonka D4 łyżki cukru
- 1/2 l herbaty cytrynowej (Ice Tea)
- 6 łyżeczek żelatyny
Przygotowanie:1. Puchar: żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody. Pokrój winogrona i melon, 4 łyżki owoców zmiksuj. Wymieszaj z cukrem, winem, miętą i żelatyną. Ochłodź. Pozostałe owoce włóż do pucharków, zalej tężejącą galaretką, ochłodź.2. Mieszanka: każdą z galaretek przygotuj osobno według przepisu na opakowaniu. Wlej do osobnych płaskich naczyń i zastudź. Następnie pokrój w dużą kostkę i warstwami ułóż w salaterkach. Podaj z sosem waniliowym lub śmietanką.3. Melon: żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości herbaty. Wymieszaj z pozostałą herbatą, cukrem i sokiem z 1/2 limonki. Zastudź. Galaretkę pokrój w kostkę. Podaj w połówkach melonów.Czas przygotowania: 60 minut 1 porcja zawiera 170 kcal