Winogronowy puchar: 6 łyżeczek żelatyny,25 dag melona miodowego 20 dag jasnych winogron 2 czubate łyżki cukru 100 ml białego wina lub soku jabłkowego łyżka posiekanej mięty Trójkolorowa mieszanka: po 1 torebce galaretki cytrynowej, agrestowej i cytrynowej Melon z niespodzianką: 2 dojrzałe melony 1 limonka D4 łyżki cukru 1/2 l herbaty cytrynowej (Ice Tea) 6 łyżeczek żelatyny Przygotowanie:1. Puchar: żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody. Pokrój winogrona i melon, 4 łyżki owoców zmiksuj. Wymieszaj z cukrem, winem, miętą i żelatyną. Ochłodź. Pozostałe owoce włóż do pucharków, zalej tężejącą galaretką, ochłodź.2. Mieszanka: każdą z galaretek przygotuj osobno według przepisu na opakowaniu. Wlej do osobnych płaskich naczyń i zastudź. Następnie pokrój w dużą kostkę i warstwami ułóż w salaterkach. Podaj z sosem waniliowym lub śmietanką.3. Melon: żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości herbaty. Wymieszaj z pozostałą herbatą, cukrem i sokiem z 1/2 limonki. Zastudź. Galaretkę pokrój w kostkę. Podaj w połówkach melonów.Czas przygotowania: 60 minut 1 porcja zawiera 170 kcal